آزمایشگاه تشخیص طبی بصیر

Anti Glutamic acid decarboxylase(gad)
نمونه باید هر چه سریع‌تر آزمایش شود، ترجیحاً ظرف چند ساعت پس از جمع‌آوری.
در یخچال یا فریز شده
شرایط خاصی ندارد
در5روز در 8-2 درجه،3روز در منفی20درجه
بسته به آزمایشگاه و روش استفاده شده متغیر است، اما معمولاً یکی از دو مقدار زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد: منفی: کمتر از 5 واحد (تست منفی است) مثبت: بالاتر از 10 واحد (تست مثبت است)
معمولاً آزمایش آنتی‌گلوتامیک اسید دیکربوکسیلاز (GAD) با الایزا انجام می‌شود. در این تست، نمونه خون بیمار با آنتی‌ژن‌های مرتبط با GAD آنالیز می‌شود. اگر آنتی‌بادی‌های ضد GAD در نمونه خون باشند، با آنتی‌ژن‌ها میانکنش می‌دهند و یک پیوند توسط آنزیم‌ها تشکیل می‌شود که به کمک روش اندازه‌گیری می‌شود و نشان می‌دهد که آنتی‌بادی‌های ضد-GAD در نمونه خون بیمار هستند یا خیر. این روش به پزشکان کمک می‌کند تا دقیق‌تر اختلالات ایمنی و بیماری‌های خاصی که با آنتی‌بادی‌های ضد-GAD مرتبط هستند، را تشخیص بدهند.
تست آنتی بادی ضد گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD) نوعی آزمایش خون است که برای تشخیص وجود آنتی بادی علیه گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز، آنزیمی که در تولید یک نوروترانسمیتر به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دخیل است، انجام می شود. این آزمایش معمولاً در تشخیص و کنترل برخی از اختلالات خودایمنی، مخصوصاً دیابت تیپ ۱ و بیماری‌های عصبی مرتبط با آنتی بادی های GAD استفاده می شود. گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD) آنزیمی است که در سلول های عصبی یافت می شود و در تولید GABA، که به تنظیم سیگنال های عصبی کمک می کند، نقش دارد. در برخی از اختلالات خودایمنی، سیستم ایمنی به اشتباه آنتی بادی هایی علیه GAD تولید می کند که باعث بروز مشکلات عصبی و متابولیک می شود. در این آزمایش معمولاً آنتی بادی های IgG مخصوص GAD سنجش می‌شود. نتیجه مثبت آن نشان دهنده وجود آنتی بادی های ضد GAD در خون است که نمایانگر پاسخ خود ایمنی علیه GAD است که می‌تواند نشان دهنده بیماری‌های خودایمنی مانند دیابت تیپ ۱،stiff person syndrome یا سایر اختلالات عصبی مرتبط با آنتی بادی های GAD باشد. معمولاً درمان دیابت تیپ ۱ با انسولین است، اما برای سایر بیماری‌ها ممکن است به داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیاز باشد. توجه کنید که وجود آنتی بادی های ضد GAD منحصر به یک بیماری نیست و ممکن است در اختلالات خودایمنی مختلف دیده شود. این آزمایش به تشخیص کمک می‌کند، اما معمولاً همراه با ارزیابی‌های بالینی و سایر آزمایش‌ها برای تشخیص نوع بیماری خودایمنی زمینه‌ای استفاده می‌شود.