آزمایشگاه تشخیص طبی بصیر

Treponema Pallidum Test
تست سیفلیس یا تست VDRL (Venereal Disease Research Laboratory Test)
آزمایش بلافاصله انجام می‌گردد
شرایط خاصی ندارد
همولیز، آلودگی
017726-100 , 017726-101 , 017728-700
محدوده نرمال برای این آزمایش منفی است. در صورت مثبت بودن، تیتر گزارش می‌شود که برای تست‌های غیرتریپونمال (VDRL و RPR) باید کمتر از ۱:۱ باشد و برای تست‌های تریپونمال (FTA-ABS، TP-PA، EIA، CLIA) به معنای عفونت فعلی یا قدیمی است.
نمونه خون بیمار گرفته و سرم جدا می‌گردد. آزمایش غربالگری اولیه معمولا یک تست غیر ترپونمال است، مانند تست VDRL یا RPR (Rapid Plasma Reagin) و آنتی بادی هایی را شناسایی می کند که با کاردیولیپین، ماده ای که در بافت های بیماران مبتلا به سیفلیس و سایر بیماری ها یافت می شود، واکنش می دهد. اگر این تست مثبت باشد، آنتی بادی های سیفلیس وجود دارند. برای تایید آن، یک تست ترپونمال انجام می شود، مانند تست TPHA (Treponema Pallidum Hemagglutination Assay) یا FTA-ABS (جذب آنتی بادی ترپونمال فلورسنت). این تست ها به صورت اختصاصی آنتی بادی ها را علیه باکتری ترپونما پالیدوم شناسایی می کنند. نتایج دو تست با یکدیگر بررسی می‌گردند و مثبت شدن تست غیر ترپونمال و سپس تست ترپونمال مثبت تشخیص سیفلیس را تایید می کند.
تست ترپونما پالیدوم نوعی آزمایش تشخیصی است که به منظور تشخیص وجود آنتی بادی علیه باکتری ترپونما پالیدوم (عامل ایجاد کننده سیفلیس)، انجام می شود. سیفلیس یک عفونت مقاربتی است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. در مراحلی از جمله اولیه (که با زخم یا زخم بدون درد در محل تزریق مشخص می شود)، ثانویه (شامل بثورات پوستی، ضایعات غشای مخاطی و علائم شبیه آنفولانزا) و نهفته (بدون علائم قابل مشاهده) پیشرفت می کند. در صورت عدم درمان، سیفلیس می تواند به مرحله سوم پیشرفت کند و باعث آسیب شدید به اندام های مختلف از جمله قلب، مغز و سیستم عصبی شود. تشخیص زودهنگام و درمان با آنتی بیوتیک هایی مانند پنی سیلین برای درمان موثر سیفلیس و جلوگیری از عوارض آن بسیار مهم است. غربالگری روتین و رابطه جنسی ایمن برای پیشگیری از این بیماری ضروری است.. این آزمایش در موارد زیر انجام می شود: غربالگری برای سیفلیس: به عنوان بخشی از غربالگری های معمول سلامت جنسی، مخصوصاً برای افراد در معرض خطر بالاتر، از جمله کسانی که شرکای جنسی متعدد دارند یا افرادی که در مناطق با شیوع بالای سیفلیس هستند. تشخیص سیفلیس: زمانی که فرد به دلیل بروز علائم یا رابطه داشتن با شریک آلوده مشکوک به سیفلیس باشد. غربالگری قبل از تولد: زنان باردار معمولاً برای جلوگیری از انتقال از مادر به کودک آزمایش سیفلیس انجام می‌دهند، زیرا سیفلیس مادرزادی می تواند شدید و تهدید کننده زندگی باشد. فالو آپ: برای بررسی اثربخشی درمان سیفلیس در افرادی که قبلاً مبتلا به سیفلیس تشخیص داده شده بودند.